Criza tot mai acuta de resurse energetice, oricare ar fi acestea, pune in serioasa dificulatate intreaga omenire. Costurile pentru producerea energiei sunt pe zi ce trece tot mai ridicate, oamenii facand fata din ce in ce mai greu platii acestor resurse. Fie ca ne referim la energia electrica, fie ca este vorba despre alimentarea cu gaze sau producerea energiei calorice pentru incalzirea locuintelor, toate incep sa devina pentru multi oameni un adevarat lux al vietii.
Sursele de energie actuale nu sunt inepuizabile, drept pentru care de ceva ani cercetarile au aratat ca trebuie in mod decisiv sa ne orientam catre alte surse alternative, cu mult mai ieftine si pe care pana acum din ignoranta si uneori necunoastere nu le-am luat in considerare. Inca exista un status de pionierat in acest nou domeniu al captarii si folosirii energiei alternative, chiar daca ne referim la cea solara si eoliana, imbunatatirile in procesul de captare si distrubutie fiind mereu in prim planul proiectantilor si inginerilor care deservesc aceste instalatii.
Daca pana acum ceva vreme interesul a fost directionat catre energia alternativa pe care o avem la dispozitie deasupra pamantului, exista un alt tip de energie naturala pe care o putem capta chiar de sub picioarele noastre, daca am putea sa spunem asa. Ne referim aici la energia geotermala, care detine o putere si un factor economic pe care inca nu l-am exploatat in deplinatatea marimii sale.
Energia geotermala se refera in fapt la captarea unei surse de apa fierbinte, extrasa din adancul pamantului si care poate rezolva intr-un mod extrem de economic multe dintre necesitatile oricarei locuinte si chiar a anumitor tipuri de activitati industriale.
Prospectiunile geotermale arata ca exista numeroase zone in care se poate demara o astfel de exploatare, care in functie de resursa existenta in zona poate aduce comunitatii reduceri de costuri importante pentru cerintele sale.
Este evident ca o astfel de captare se va putea face numai prin implicarea unei firme specializate in foraje geotermale de adancime, deoarece doar tehnologia detinuta si resursele umane specialiazate pot aduce un rezultat sigur si cu randament superior pentru exploatarea resursei.
In cazul unei case individuale sau chiar si a unor pensiuni sau hoteluri de mica capacitate, acest tip de energie geotermala ar reduce semnificativ costurile cu utilitatile aferente si fara nicio urma de indoiala ar fi cum mult mai profitabila orice afacere care s-ar baza pe folosirea acestui tip de energie. In plus reducerea efectului novic asupra mediului care provine din exploatarile conventionale de producere a energiei ar fi reduse complet.
Colateral daca intentionati un astfel de demers pentru foraje geotermale, ati putea beneficia de oportunitatea contactarii unei astfel de firme specializate pentru gasirea unei surse suplimentare de apa prin foraje puturi de mica sau mare adancime, in functie de modul in care vreti sa folositi apa captata.
Daca aveti nevoie de apa pentru consumul casnic obisnuit, adica apa potabila de o calitate superioara, solicitarea va fi pentru foraje puturi apa, care se vor face la mare adancime, lucru ce garanteaza captarea unei ape cu o calitate superioara. Detinerea unei mici afaceri industriale care foloseste apa pentru productie, nu necesita un foraj adanc. Sansa ca pe teritoriul tarii sa existe straturi acvifere de suprafata, faca ca aceasta captare sa fie usor de realizat, drept pentru care se vor putea realiza foraje puturi de mica adancime, iar apa necesara va fi directionata prin conducte catre locatia dumneavoastra.
In cazul unor comunitati restranse, utilizarea acestor tipuri de foraje, fie ca este vorba despre foraje geotermale sau foraje puturi apa, ambele variante sunt cele mai recomandate solutii pentru folosirea unor resurse ieftine si de cea mai buna calitate atat ca performata energetica cat si pentru calitatea pura a apei pe care o veti folosi in gospodarie.
foraje puturi, foraje puturi
No comments:
Post a Comment