Sunday 8 April 2012

Carti vechi pentru intelegerea timpurilor

Evolutia omenirii a fost, este si va fi indelung studiata de catre cercetatorii implicati in desulusirea celor mai indepartate timpuri ale acesteia. Tehnologiile actuale au permis cercetari aprofundate care pot aduce celor interesati amanunte dintre cele mai importante referitoare la procesul evolutiv al speciei umane. La insistentele organizatiilor profesionale si neguvernamentale s-au alocat fonduri pentru aceste cercetari si inca expertii investigheaza importante zone intinse in timp in care omul si-a croit drum spre ceea ce cunoastem azi despre noi. Pentru toate aceste cercetari, dar si pentru unele impresii personale, toti cei care au lucrat si inca vor mai lucra in acest domeniu stiintific, au elaborat o serie de lucrari de specialitate care prezinta descoperirile facute, dar si amanunte pasionante ale expeditiilor pe care le-au intreprins in zone necalcate pana atunci de om.

Pentru pasionatii istoriei evolutiei, dar nu numai pentru ei, cartile de specialitate sunt adevarate comori care sunt citite si atent pretuite. Se vor gasi inscrisuri de o inegalabila importanta pentru intelegerea timpurilor trecute, care au efecte vizibile chiar si azi in modul de comportament pe care oamenii il au. Aceste carti prezinta izvoare cu date precise prin care omul si-a desavarsit in sute de ani si chiar mii de ani la rand abilitatile pe care azi le manifesta si cu care a reusit sa se adapteze treptat la schimbarile erelor de mult apuse.

In cea mai mare parte aceste inscrisuri sunt prezentate in carti vechi, care reprezinta o sursa fara egal de informare pentru pasionati. Gasirea unei astfel de tiparituri nu se va putea face in locurile deja obisnuite cititorilor de carte din zona unei librarii si nici macar la manifestarile de gen ale targurilor de carte, unde de regula sunt prezentate spre vanzare publicului cititor apartii in general recente si doar intamplator unele recenzii facute asupra unor manuscrise de specialitate.

Cum comparatia unei carti de autor originale nu poate exista in fata unei editii retiparite sau editate si comentate dupa parerea altui autor, atunci exista o singura posiblitate de a gasi originalul si anume cautarea cartii intr-un anticariat online. Actiunea este valabila pentru orice alta publicatie de valoare sau pentru orice alta colectie care are legatura cu trecutul prezentat in forma sa pura si originala.

Debutul cautarii incepe asa cum va asteptati prin verificarea cu ajutorul unui calculator conectat la internet a posibilitatii gasirii unei carti online, care ar putea sa se afle in depozitul acestui anticariat online. Surpriza poate sa apara in orice moment, de aceea insistenta cu care veti face cautari repetate va da roadele asteptate. Exista chiar posibilitatea de a solicita in mod expres ajutorul personalului acestui tip de depozit de carte, care se va preocupa in gasirea titulului pe care il solicitati.

Cum spuneam, intelegerea timpurilor trecute aduce cu sine o mai usoara dezlegare si viziune asupra celor care vor urma, iar o carte on line in sine este sustinuta, daca am putea spune asa, si de multe alte inscrisuri, documente sau colectii pe care le veti putea gasi in rafturile unui anticariat online.

Colectia este o alaturare speciala de obiecte de acelasi fel, care reuneste de la cateva zeci de exemplare, la cateva mii de asemenea obiecte. Colectiile sunt grupate pe categorii specializate care pot reuni diferite tipuri de pasiuni ale colectionarului care le-a constituit. Vorbim aici despre colectii care prezinta piese numismatice si de marci postale, colectii de ilustrate si carti postale care ne arata in imagini rare diferite zone sau orase de pe tot globul, ori colectii de carti cu autograf al autorului cu o valoare aparte atat prin inscrisul olograf cat si prin opera in sine pe care o reprezinta.

Nimic nu poate fi mai placut pentru un pasionat de stiinta, arta, medicina, cultura sau orice alt domeniu, sa poata gasi o adevarata comoara ascunsa printre rafturile cu carti vechi ale unui anticariat online.


anticariat on line, dumbrava minunata

No comments:

Post a Comment